$type=ticker$m=0$cls=4$c=12$show=home$hide=mobile

Tripel 20 is het dartsbier bij uitstek


De populariteit van de dartssport in België barstte het voorbije jaar uit zijn voegen. Winkels konden de bestelling van materiaal slechts met moeite bijhouden en overal te lande werden nieuwe ploegen opgericht. Maar er is meer, sinds kort is er met ‘Tripel 20’ ook een heus dartsbier op de markt. Wij gingen op gesprek bij initiatiefnemers Arno De Proost en Cédric Steenwerckx.

Kunnen jullie zichzelf even voorstellen?

“Wij zijn Arno De Proost en Cédric Steenwerckx, al jarenlang vrienden en echte bierliefhebbers. Arno speelt al sinds zijn jeugd tennis en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld in padel en speelt ook darts in competitie. Cédric heeft een verleden in de atletiekwereld en ook hij speelt nu darts in competitie.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een speciaal ‘dartsbier’ te ontwikkelen?

“We droomden er al jaren van om ooit samen iets op te starten. Arno door zijn ervaring met Rackets4life, zijn bedrijf dat een vaste waarde is in de tennis- en padelwereld en zich voornamelijk concentreert op de verkoop van materialen in tennis en padel, waaronder zijn eigen merk Voltex. En Cédric sinds zijn studies in marketing & sales. We speelden al enkele jaren darts toen er plots die enorme hype uitbrak in december 2020. We zaten op een avond samen een pint te drinken en na wat brainstormen kwamen we uit op een eigen bier speciaal voor darters.”




*Wat maakt jullie bier zo speciaal?

“Tripel 20 is ontwikkeld door verschillende brouwexperten. Na talloze proefsessies zijn we bij een bier gekomen dat aan al onze verwachtingen heeft voldaan. Een blonde tripel die heel zacht smaakt en iedereen zou kunnen bekoren. Wij stelden dit recept volledig op naar onze smaak waardoor we zelf uiteraard enorme fans zijn.”

*Hoe zijn de reacties van de dartswereld op jullie bier?

“Het is eigenlijk ongelooflijk hoe alle darters achter ons staan. De dartswereld is nog steeds een relatief kleine gemeenschap die de afgelopen maanden wel serieus is gegroeid. Van deze mensen krijgen we enorm veel steun. Het is ook onze bedoeling om die mensen iets terug te geven, daarom ondersteunen wij verschillende evenementen en activiteiten in de dartswereld om de hype definitief vast te zetten.”

Spelen jullie zelf ook in een bepaalde dartscompetitie?

“Cédric speelt al jaren bij de ploeg DC Burnout uit Haacht en daarnaast probeert hij ook zo vaak mogelijk mee te spelen met DC De Foute Vrienden. Arno speelt bij een recent opgerichte ploeg uit Kessel-Lo, deze ploeg heet zelfs Tripel 20!”

Jullie zijn ook actief in tennis/padel. Zien jullie bepaalde gelijkenissen met darts of is het echt een volledig andere sport?

“Darts is een zeer mentale sport, op dat vlak zou je padel ermee kunnen vergelijken want in elke sport zit een stukje dat mentale aspect. Toch is darts een sport die je moeilijk kan vergelijken met andere sporten, dit zal iedereen die ooit competitie heeft gespeeld kunnen bevestigen. De ene dag gaat alles goed en de andere dag lukt er niets. Dit is in groot contrast met sporten waar veel trainen altijd loont.”

Door corona hebben veel ondernemers het moeilijk. Jullie lanceerden net nu jullie bier, het bewijs dat het toch nog loont om nu nieuwe initiatieven op te starten?

“Enerzijds zijn wij begonnen in volle coronacrisis, anderzijds zijn wij gestart in de hype rond darts. Op vlak van horeca was het tijdens onze eerste weken misschien moeilijker omdat zij te kampen hadden met sluitingen, verplichte sluitingsuren en dartstoernooien die niet mochten doorgaan. Gelukkig konden we rekenen op de steun van veel mensen en werd het een prachtige start! Momenteel is de horeca ook weer op dreef waardoor we in onze drukste periode zitten.”

En tot slot: willen jullie dit nog verder uitbouwen met nieuwe bieren/materiaal?

“Wij proberen continu te luisteren naar onze klanten en kijken waar zij interesse in hebben. Al onze gadgets die er nu zijn, komen allemaal vanuit de klanten. Wij hebben de komende maanden al een paar concepten klaar staan, maar daar gaan we nog niet te veel over verklappen. Ik raad iedereen aan om zeker onze sociale media pagina’s in de gaten te houden!”

$show=/2018/08/tennis.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/08/duiken.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/08/golf.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2019/02/merkwaardige-ontdekkingsreizigers.html$type=blogging$m=0

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/clix-floors-outdoor-padel-tennis-het.html

$show=/p/pers.html$type=one$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/pers.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/auto-en-moto.html

$show=/p/reizen.html$type=two$au=0$cm=0$rm=1$c=10

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/reizen.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/evenementen.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/humor.html

$show=/p/cultuur.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=9$m=0$p=1

$show=/p/ambachten.html$type=one$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/ambachten.html

$show=/p/horeca.html$type=three$sn=0$l=1$rm=0$c=12$m=0$p=1

$show=/p/culinair.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sport.html$type=two$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=10$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sport.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

ambachten,2,culinair,22,cultuur,4,discoveries vouchers,13,duiken,1,golf,7,horeca,12,in de kijker,53,Merkwaardige ontdekkingsreizigers,6,nieuws,28,nieuwsbrief,2,pers,3,reizen,4,sport,36,tennis,27,
ltr
item
In Style Magazine: Tripel 20 is het dartsbier bij uitstek
Tripel 20 is het dartsbier bij uitstek
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6DwmUNWFTxBaM5Iz_Gd7oWalbn_lGMOzNL72aKmwebW7O_ICl_WkKQ4cLWDMIEMFBsco-0fad9EYBLC3h01W32fXG12GjZ_5fDFOsiSVBOZjhhHd-BsKuRjqtRkXPxJ_4Lx-1PvMZLx2l/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6DwmUNWFTxBaM5Iz_Gd7oWalbn_lGMOzNL72aKmwebW7O_ICl_WkKQ4cLWDMIEMFBsco-0fad9EYBLC3h01W32fXG12GjZ_5fDFOsiSVBOZjhhHd-BsKuRjqtRkXPxJ_4Lx-1PvMZLx2l/s72-c/
In Style Magazine
https://www.instylediscoveries.be/2022/01/tripel-20-is-het-dartsbier-bij-uitstek.html
https://www.instylediscoveries.be/
https://www.instylediscoveries.be/
https://www.instylediscoveries.be/2022/01/tripel-20-is-het-dartsbier-bij-uitstek.html
true
2466448498626043540
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy