Welkom bij Melchior
Op de website van restaurant Melchior – gezond ambitieus gewoon genoemd naar drijvende kracht Gilles Melchior zelf – lezen we de volgende ‘missieverklaring’, die meteen veel zegt: “Een lange zoektocht naar een locatie met een ‘ziel’ bracht ons op de Veemarkt 47 in een authentiek pand, met een geschiedenis tot in de 16de eeuw. Na een make-over, met de nodige aandacht voor de historische waarde van het pand, is restaurant Melchior ontstaan. Het restaurant is een nieuwe uitdaging voor Gilles Melchior, die na jarenlange ervaring bij verschillende gerenommeerde zaken, nu op zoek kan gaan naar zijn eigen stijl.”De gezonde culinaire ambitie van Gilles Melchior
Warmte, ongedwongenheid, licht en gezelligheid staan centraal bij Melchior. Het is een plek waar je terechtkunt voor een snelle lunch of waar je uitgebreid kunt genieten van een menu dat je zelf samenstelt uit hun kaart. Dat doe je aan de unieke bar of aan een van de tafels.Eigen stempel drukken
Voor chef Gilles Melchior was het openen van een eigen restaurant een droom die werkelijkheid werd. Eerder deed hij de nodige ervaring op in topzaken als Hof van Cleve (Peter Goossens), Tuinkamer, Arenberg en Luzine (Jeroen Meus), en nu kan hij dus eindelijk zijn eigen gang gaan. Al bij de opening werd duidelijk dat restaurant Melchior alles in zich had om van Tienen de gastronomische hoofdstad van de regio te maken. Het interieur, een smaakvolle combinatie van een historisch pand en een sobere inrichting met de nodige eigentijdse materialen, past wonderwel bij de open keuken.Bij Melchior draait het naast de smaakbeleving ook om de omgeving. Om zijn zienswijze te visualiseren, deed Gilles Melchior een beroep op Walter Interior, dat het authentieke pand op de Veemarkt een remake gaf met respect en aandacht voor het historische gebouw.
Op de culinaire radar
Intussen is het restaurant ook opgepikt door de culinaire radar. Even grasduinen in wat de pers over de zaak te vertellen heeft:“Star quality in Tienen: een nieuw kuiken uit het nest van Peter Goossens” (Evelien Rutten, Feeling)
De foodjournaliste schrijft onder meer: “Het desolate decor van de verlaten Veemarkt vormt een schril contrast met het jazzy, warme interieur van Melchior.” En verder: “De kookstijl van chef Melchior is op zijn minst eclectisch te noemen, waarbij verfijning en een lichte vorm van bruutheid elkaar afwisselen. De wijnkaart is ook het vermelden waard. Hier geen alledaagse, saaie flessen, maar avontuurlijke wijnen met ballen.”
“Nog geen jaar na de opening valt het restaurant alweer in de prijzen: ‘Steak én oesters aanbieden, dat is de succesformule!’” (Michiel Munten, Het Nieuwsblad)
“Gilles Melchior doorstaat vuurdoop met glans. Voormalige kok ‘Hof van Cleve’ en ‘Luzine’ opent eerste keer deuren eigen restaurant” (Vanessa Dekeyzer, Het Laatste Nieuws)
“Talentenfabriek Goossens N.V., beter bekend als Hof van Cleve, heeft alweer een nieuw product afgeleverd: Gilles Melchior. Deze jongeman heeft het aangedurfd om op de Veemarkt in Tienen, waar opvallend veel leegstand is, een hip eethuis te openen. Je krijgt hier wel waar voor je geld, en de kleine attenties – een warm bord voor het vlees, een nieuw glas voor een nieuwe wijn – tonen aan dat Melchior het goed voorheeft met zijn klanten.” (Aan tafel, Standaard Magazine)
“Gilles Melchior kookt heel trefzeker. Zodra het kommetje met makreel op de eettoog staat, zie je dat de chef zich de geraffineerde aanpak van het Hof van Cleve heeft eigen gemaakt: dotjes crème liggen naast fris gemarineerde rondjes vis en korrels boekweit. Het is een wervelend bord, waarin zelfs de pastille van sake niet misstaat. Het zal niet lang duren voor foodies uit Leuven, Sint-Truiden en wijde omgeving de weg naar Tienen vinden.” (Sabato, De Tijd)
Het zit dus goed bij restaurant Melchior. Pas geopend begin 2017, mag deze zaak zich al een vaste culinaire waarde in Tienen noemen. Chef Gilles Melchior leerde dan ook het klappen van de zweep bij gastronomische kleppers als Peter Goossens en Jeroen Meus, en maakt van de Veemarkt de nieuwe culinaire hotspot van de suikerstad.
Keuken en specialiteiten
- Topproducten
- Eigen creatieve toets
- Weldoordachte garnituren
- Melchior’s choice
- Polderaardappel met hoeve-ei met moderne twist
Contact
di - vr: 12.00 - 13.30 & 19.00 - 21.30 u.
za: 19.00 - 21.30 u.
zaterdag: ’s middags uitzonderlijk voor groepen