$type=ticker$m=0$cls=4$c=12$show=home$hide=mobile

De gezonde culinaire ambitie van Gilles Melchior

Welkom bij Melchior 

Op de website van restaurant Melchior – gezond ambitieus gewoon genoemd naar drijvende kracht Gilles Melchior zelf – lezen we de volgende ‘missieverklaring’, die meteen veel zegt: “Een lange zoektocht naar een locatie met een ‘ziel’ bracht ons op de Veemarkt 47 in een authentiek pand, met een geschiedenis tot in de 16de eeuw. Na een make-over, met de nodige aandacht voor de historische waarde van het pand, is restaurant Melchior ontstaan. Het restaurant is een nieuwe uitdaging voor Gilles Melchior, die na jarenlange ervaring bij verschillende gerenommeerde zaken, nu op zoek kan gaan naar zijn eigen stijl.”

De gezonde culinaire ambitie van Gilles Melchior 

Warmte, ongedwongenheid, licht en gezelligheid staan centraal bij Melchior. Het is een plek waar je terechtkunt voor een snelle lunch of waar je uitgebreid kunt genieten van een menu dat je zelf samenstelt uit hun kaart. Dat doe je aan de unieke bar of aan een van de tafels.

Eigen stempel drukken 

Voor chef Gilles Melchior was het openen van een eigen restaurant een droom die werkelijkheid werd. Eerder deed hij de nodige ervaring op in topzaken als Hof van Cleve (Peter Goossens), Tuinkamer, Arenberg en Luzine (Jeroen Meus), en nu kan hij dus eindelijk zijn eigen gang gaan. Al bij de opening werd duidelijk dat restaurant Melchior alles in zich had om van Tienen de gastronomische hoofdstad van de regio te maken. Het interieur, een smaakvolle combinatie van een historisch pand en een sobere inrichting met de nodige eigentijdse materialen, past wonderwel bij de open keuken.

Bij Melchior draait het naast de smaakbeleving ook om de omgeving. Om zijn zienswijze te visualiseren, deed Gilles Melchior een beroep op Walter Interior, dat het authentieke pand op de Veemarkt een remake gaf met respect en aandacht voor het historische gebouw.

Op de culinaire radar

Intussen is het restaurant ook opgepikt door de culinaire radar. Even grasduinen in wat de pers over de zaak te vertellen heeft:

Star quality in Tienen: een nieuw kuiken uit het nest van Peter Goossens” (Evelien Rutten, Feeling)

De foodjournaliste schrijft onder meer: “Het desolate decor van de verlaten Veemarkt vormt een schril contrast met het jazzy, warme interieur van Melchior.” En verder: “De kookstijl van chef Melchior is op zijn minst eclectisch te noemen, waarbij verfijning en een lichte vorm van bruutheid elkaar afwisselen. De wijnkaart is ook het vermelden waard. Hier geen alledaagse, saaie flessen, maar avontuurlijke wijnen met ballen.”

“Nog geen jaar na de opening valt het restaurant alweer in de prijzen: ‘Steak én oesters aanbieden, dat is de succesformule!’” (Michiel Munten, Het Nieuwsblad)

“Gilles Melchior doorstaat vuurdoop met glans. Voormalige kok ‘Hof van Cleve’ en ‘Luzine’ opent eerste keer deuren eigen restaurant” (Vanessa Dekeyzer, Het Laatste Nieuws)

“Talentenfabriek Goossens N.V., beter bekend als Hof van Cleve, heeft alweer een nieuw product afgeleverd: Gilles Melchior. Deze jongeman heeft het aangedurfd om op de Veemarkt in Tienen, waar opvallend veel leegstand is, een hip eethuis te openen. Je krijgt hier wel waar voor je geld, en de kleine attenties – een warm bord voor het vlees, een nieuw glas voor een nieuwe wijn – tonen aan dat Melchior het goed voorheeft met zijn klanten.” (Aan tafel, Standaard Magazine)

“Gilles Melchior kookt heel trefzeker. Zodra het kommetje met makreel op de eettoog staat, zie je dat de chef zich de geraffineerde aanpak van het Hof van Cleve heeft eigen gemaakt: dotjes crème liggen naast fris gemarineerde rondjes vis en korrels boekweit. Het is een wervelend bord, waarin zelfs de pastille van sake niet misstaat. Het zal niet lang duren voor foodies uit Leuven, Sint-Truiden en wijde omgeving de weg naar Tienen vinden.” (Sabato, De Tijd)

Het zit dus goed bij restaurant Melchior. Pas geopend begin 2017, mag deze zaak zich al een vaste culinaire waarde in Tienen noemen. Chef Gilles Melchior leerde dan ook het klappen van de zweep bij gastronomische kleppers als Peter Goossens en Jeroen Meus, en maakt van de Veemarkt de nieuwe culinaire hotspot van de suikerstad.

Keuken en specialiteiten

  • Topproducten 
  • Eigen creatieve toets 
  • Weldoordachte garnituren 
  • Melchior’s choice 
  • Polderaardappel met hoeve-ei met moderne twist

Contact

Veemarkt 47, 3300 Tienen
tel.: 016 35 54 74

Openingsuren

di - vr: 12.00 - 13.30 & 19.00 - 21.30 u.
za: 19.00 - 21.30 u.
zaterdag: ’s middags uitzonderlijk voor groepen

$show=/2018/08/tennis.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/08/duiken.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/08/golf.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2019/02/merkwaardige-ontdekkingsreizigers.html$type=blogging$m=0

$show=/p/pers.html$type=one$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/pers.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/auto-en-moto.html

$show=/p/reizen.html$type=two$au=0$cm=0$rm=1$c=10

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/reizen.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/evenementen.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/humor.html

$show=/p/cultuur.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=9$m=0$p=1

$show=/p/ambachten.html$type=one$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/ambachten.html

$show=/p/horeca.html$type=three$sn=0$l=1$rm=0$c=12$m=0$p=1

$show=/p/culinair.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sport.html$type=two$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=10$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sport.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

ambachten,2,culinair,19,cultuur,3,discoveries vouchers,11,duiken,1,golf,7,horeca,9,in de kijker,6,Merkwaardige ontdekkingsreizigers,6,nieuws,3,nieuwsbrief,1,pers,2,reizen,4,sport,8,tennis,4,
ltr
item
In Style Magazine: De gezonde culinaire ambitie van Gilles Melchior
De gezonde culinaire ambitie van Gilles Melchior
https://4.bp.blogspot.com/-aEhgARm3izg/XGvSVj1zERI/AAAAAAAAAVw/PDmvHHKFCP0GOBYGLdxiY6gt_8cMmpTFwCLcBGAs/s640/gilles%2Bmelchior.png
https://4.bp.blogspot.com/-aEhgARm3izg/XGvSVj1zERI/AAAAAAAAAVw/PDmvHHKFCP0GOBYGLdxiY6gt_8cMmpTFwCLcBGAs/s72-c/gilles%2Bmelchior.png
In Style Magazine
https://www.instylediscoveries.be/2019/11/de-gezonde-culinaire-ambitie-van-gilles.html
https://www.instylediscoveries.be/
https://www.instylediscoveries.be/
https://www.instylediscoveries.be/2019/11/de-gezonde-culinaire-ambitie-van-gilles.html
true
2466448498626043540
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy