$type=ticker$m=0$cls=4$c=12$show=home$hide=mobile

Bij Hockey- en Tennisclub ISCA staat fair play voorop


Sinds de oprichting in 1969 is Hockey & Tennisclub ISCA in Hoeilaart uitgegroeid tot een dynamische vereniging waar speelplezier en fair play vooropstaan. Een team van ervaren trainers aangevuld door een enthousiaste ploeg vrijwilligers staat open voor iedereen, jong en oud.

Vijftig jaar terug in de tijd. In 1969 zaten op het Koninklijk Atheneum van Etterbeek meerdere Nederlandse kinderen. Ook toen al was hockey bij onze noorderburen een belangrijke sport, en die kinderen wilden ook weleens een balletje slaan. Enkele hockey spelende vaders gaven raad, en vaste trainers Bekkie de Loos en Wim Esser waren oud-internationals. Van het een kwam het ander, de groep werd steeds groter en het werd een heuse club. Heel wat hockeyspelers speelden ook graag tennis, en na enkele jaren groeide dat uit tot een tweede volwaardig luik van de club.

Naamswijziging

Sinds 1969 kende de club een gestage evolutie. Voorzitter Arvin Willemse: “Een mijlpaal in onze geschiedenis is de naamswijziging in 2017 van Oranje naar ISCA.” Maar waar komt de naam vandaan? HTC ISCA is vernoemd naar het riviertje de IJse, dat door de Druivenstreek meandert. Arvin Willemse: “ISCA is de oude Latijnse naam voor de IJse. We zijn dan ook een club ingebed in de omgeving en willen daar een sportieve bijdrage aan leveren. Daarnaast kennen de mensen uit de Druivenstreek ISCA ook als de wijnco√∂peratie van de bekende jazzmuzikant Albert Michiels, die ook Jazz Hoeilaart oprichtte. Naast de wijncoöperatie komt de naam ISCA nog veelvuldig terug in de namen van lokale bedrijven en instellingen. Onze missie luidt: het bieden van mogelijkheden tot het beoefenen van de hockey- en tennissport voor iedereen op eigen niveau, variërend van prestatiegericht tot recreatief hockey en tennis, waarbij de verbetering van vaardigheden, de prestaties en het plezier centraal staan. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Bij de training van onze leden wordt veel nadruk gelegd op sportiviteit en prestaties. Bij HTC ISCA heerst een gezellige ambiance gebaseerd op het familiale karakter. Dat is een sterk bindmiddel tussen de leden en de vereniging. Iedereen moet zich bij ons thuis voelen. Naast de reguliere trainingen en wedstrijden met gekwalificeerde trainers en begeleide coaches, organiseren we stages en leuke evenementen in een groene en veilige omgeving. De infrastructuur en het hostmanship dragen bij tot een familiegevoel.”

Jeugdwerking

Arvin Willemse: “De club is er voor iedereen en zet sterk in op de jeugdwerking van 5- tot 18-jarigen. Door de jaren heen is gebleken dat wij daar sterk in scoren en voor andere clubs als een voorbeeld gelden. De jeugdwerking bestaat uit een uitgebreid sportief plan waar de beleving essentieel is. Ieder kind moet zich bij ons thuis voelen en zich niet alleen sportief ontwikkelen maar ook met plezier naar de club komen. We zetten daarom ook in op het aspect ‘hospitality’ door stages en specifieke evenementen in een groene en veilige omgeving te organiseren.”

Combinatie

Ook nu nog blijft de wisselwerking tussen hockey en tennis belangrijk voor de club. Arvin Willemse:
We hebben veel leden die beide sporten combineren. Niet altijd individueel maar zeker binnen de familie. Wij kunnen de infrastructuur en de omkadering voor beide sporten aanbieden, en dat is zeker een bijkomende troef. Zowel tennis als hockey hebben de voorbije jaren qua uitstraling en perceptie een grote evolutie doorgemaakt van elitair naar populair. Tennis kende door het Henin- en Clijsters-effect een enorme boom, die voor een solide basis gezorgd heeft, en hockey drijft nu meer dan ooit op de successen van de nationale ploeg bij de heren en de dames.

Het belang van fair play

Hockey & Tennisclub ISCA hecht ook veel belang aan sportiviteit en respect. Om dat te kunnen uitdragen adopteerde de club de gedragscode die opgesteld is in de ‘10 geboden’. Die zou iedere speler vanaf zijn eerste inschrijving moeten volgen. Ook de oudere spelers hebben een belangrijke rol in de opbouw van sportief gedrag bij jongeren.

De 10 geboden

  1. Wees regelmatig en op tijd aanwezig.
  2. Verwittig in geval van afwezigheid en verontschuldig je bij laattijdigheid.
  3. Ga voor fair play en heb respect voor de coach of trainer, medespelers, scheidsrechters en tegenstrevers.
  4. Doe serieus mee aan alle oefeningen en geef honderd procent van jezelf.
  5. Respecteer de spelregels en overtreed ze niet moedwillig.
  6. Durf te erkennen dat de tegenstrever sterker is.
  7. Verlies met nederigheid en win met bescheidenheid.
  8. Heb respect voor de vrijwilligers die zich inzetten in hun vrije tijd.
  9. Respecteer de infrastructuur (het terrein, de kleedkamers ...) en het materiaal dat je ter beschikking gesteld wordt.
  10. Neem enthousiast deel aan het leven van je club en je team, beleef en bewaak samen het plezier van de hockey- en tennissport.

$show=/2018/08/tennis.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/08/duiken.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2018/08/golf.html$type=blogging$m=0$c=10$p=1

$show=/2019/02/merkwaardige-ontdekkingsreizigers.html$type=blogging$m=0

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/clix-floors-outdoor-padel-tennis-het.html

$show=/p/pers.html$type=one$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/pers.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/auto-en-moto.html

$show=/p/reizen.html$type=two$au=0$cm=0$rm=1$c=10

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/reizen.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/evenementen.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/humor.html

$show=/p/cultuur.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=9$m=0$p=1

$show=/p/ambachten.html$type=one$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/ambachten.html

$show=/p/horeca.html$type=three$sn=0$l=1$rm=0$c=12$m=0$p=1

$show=/p/culinair.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/sport.html$type=two$cm=0$au=0$rm=1$sn=1$c=10$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/sport.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

ambachten,2,culinair,22,cultuur,4,discoveries vouchers,13,duiken,1,golf,7,horeca,12,in de kijker,53,Merkwaardige ontdekkingsreizigers,6,nieuws,28,nieuwsbrief,2,pers,3,reizen,4,sport,36,tennis,27,
ltr
item
In Style Magazine: Bij Hockey- en Tennisclub ISCA staat fair play voorop
Bij Hockey- en Tennisclub ISCA staat fair play voorop
Hockey & Tennisclub ISCA is een dynamische vereniging waar speelplezier en fair play vooropstaan.
https://3.bp.blogspot.com/-_KgPXlOwqqI/XJi0qHM2nZI/AAAAAAAAAgE/xmhGBxxpfiM0iVaywJ6q-QjqC7C0B6bbgCLcBGAs/s640/instyle%2Bhoeilaart.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-_KgPXlOwqqI/XJi0qHM2nZI/AAAAAAAAAgE/xmhGBxxpfiM0iVaywJ6q-QjqC7C0B6bbgCLcBGAs/s72-c/instyle%2Bhoeilaart.jpg
In Style Magazine
https://www.instylediscoveries.be/2019/11/bij-hockey-en-tennisclub-isca-staat.html
https://www.instylediscoveries.be/
https://www.instylediscoveries.be/
https://www.instylediscoveries.be/2019/11/bij-hockey-en-tennisclub-isca-staat.html
true
2466448498626043540
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy