L’air des Sens vervelt van ‘huiskamer’ naar ‘galerij’
Na de erkenning door Gault&Millau in 2016 als ‘Beste Groenterestaurant van Vlaanderen’ maakte L’air des Sens een sterke evolutie door. De woonst uit 1900 werd met een aanpalend huis vergroot en beide gebouwen kregen samen een nieuwe herbestemming. De look-and-feel van een huiskamerrestaurant maakte plaats voor een clean en sober architecturaal geheel.De serene ruimte wordt enkel doorbroken door werken van kunstenaars én van eigen hand. Rust, ingetogen en toch warm. En conform de restaurantnaam, nog meer zintuiglijk. Daar was het keukenchef David Schulz en gastvrouw Anna Kempeneers om te doen. Om die rustige beleving naar een ander en sterker niveau te tillen. Naast smaak en reukzin krijgen nu ook het visuele en het tactiele meer aandacht. Schulz kookt technisch sterk, maar naast die beredeneerde kant heeft hij ook oog voor emoties.
Wat voor een geschoold filosoof én musicus evidenties zijn. Zijn vrouw sluit zich daar graag bij aan. Met Duitse wijnen, veelal zelf ingevoerd, voedt ze die persoonlijke aanpak. Door hun typische terroir, koele klimaat en eigenheid sluiten deze referenties perfect aan bij de frisse en lichte keuken. Of hoe gesofisticeerd en makkelijk toegankelijk toch harmonieus kunnen samengaan.
Chef David Schulz presenteert twee hapjesmenu’s. De meergangenmenu’s zijn intelligent opgebouwd rond diverse puur vegetarische creaties én combinaties tussen vis en vlees met diverse courante en minder bekende groenten. Daardoor blijft zo’n menu ook licht en spannend tot aan de hartige en zoete nagerechten.
Keuken en faciliteiten
Keuken: creatief hedendaags
Degustatiemenu’s:
- Vesten - geserveerd in 8 bereidingen (€ 46)
- Leeuwse Velden - geserveerd in 13 bereidingen (€ 78)
Contact
tel.: 011 59 23 31
Openingsuren
do: 18.30 u. (laatste bestelling 20.15 u.)
vr: 12.00 u. (laatste bestelling 13.15 u.) & 18.30 u. (laatste bestelling 20.15 u.)
za: 18.30 u. (laatste bestelling 20.15 u.)
zo: 12.00 u. (laatste bestelling 13.15 u.)